Στοιχεία Σχεδιασμού Σχεδίων Υπόστεγων Καυσόξυλων

Τα υπόστεγα καυσόξυλων εκτελούν μια ειδική δουλειά καρυκεύοντας καυσόξυλα και διατηρώντας τα έτοιμα να καούν όταν τα χρειάζεστε. Αυτό το κάνουν διατηρώντας τα στοιβαγμένα καυσόξυλα καλυμμένα με στέγη και αφήνοντας τον αέρα να κινείται γύρω από το ξύλο. Η απλή επιστήμη της σωστής στοίβαξης καυσόξυλων είναι σημαντική για να προστατεύσετε την επένδυσή σας και να την ετοιμάσετε για χρήση.

Ροή αέρα

Το να αφήνετε τον αέρα να κινείται γύρω από τα στοιβαγμένα καυσόξυλα είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για το καρύκευμα των καυσόξυλων. Χωρίς την κατάλληλη κίνηση του αέρα το ξύλο θα παραμείνει υγρό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σήψη του ξύλου που το καταστρέφει. Ένα καλό σύνολο σχεδίων υπόστεγων καυσόξυλων θα έχει ένα δάπεδο σχεδιασμένο με πολλά κενά για να επιτρέπει στον αέρα να ρέει από κάτω από το υπόστεγο μέσα από τα κενά και γύρω από το ξύλο. Αυτό γίνεται συνήθως τοποθετώντας τις σανίδες δαπέδου σε απόσταση περίπου 1 ίντσας μεταξύ τους και βεβαιώνοντας ότι η βάση επιτρέπει στον αέρα να μπει κάτω από το πάτωμα. Τα περισσότερα υπόστεγα καυσόξυλων έχουν τουλάχιστον τον μπροστινό τοίχο ανοιχτό για να διευκολύνει τη ροή του αέρα. Είναι εντάξει για να ραντιστεί το ξύλο από τη βροχή ή λίγο χιόνι. Η στέγη του υπόστεγου θα αποτρέψει το εντελώς εμποτισμένο ξύλο και εάν χρειάζεστε ένα στεγνό κομμάτι ξύλου, θα υπάρχει πάντα σε κοντινή απόσταση μέσα στο υπόστεγο. Είναι πιο σημαντικό να επιτρέπετε στον αέρα να ρέει μέσα από το υπόστεγο παρά να προσπαθείτε να τον εμποδίσετε να μην βραχεί ποτέ.

Σωστή στοίβαξη

Ο δεύτερος παράγοντας που εμπλέκεται στην κίνηση του αέρα γύρω από τα καυσόξυλα είναι η σωστή στοίβαξη. Το ξύλο πρέπει να στοιβάζεται έτσι ώστε ο αέρας να μπορεί να κινείται γύρω του. Εάν η στοίβα είναι πολύ σφιχτή, τότε ο αέρας δεν θα μετακινηθεί και αν είναι πολύ χαλαρός, τότε πολύτιμος χώρος μέσα στο υπόστεγο καυσόξυλων θα έχει χαθεί. Εφόσον γεμίζετε τα καυσόξυλα μόνο μία φορά το χρόνο, είναι σημαντικό να αφιερώνετε λίγο χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι η στοίβα έχει γίνει καλά.

Δυνατός

Τα καυσόξυλα πρέπει να χωρίζονται πριν στοιβάζονται στο υπόστεγο καυσόξυλων για διάφορους λόγους. Πρώτον, βοηθά στην επιτάχυνση του καρυκεύματος του ξύλου, επιτρέποντας στο ξύλο να στεγνώσει την υγρασία που έμεινε από τότε που ήταν ζωντανό. Δεύτερον, σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να το χειριστείτε ξανά πριν το κάψετε. Το ξύλο πρέπει να χωριστεί στο μέγεθος που αισθάνεστε πιο άνετα.

Κόψιμο του ξύλου στο μήκος

Όταν τα καυσόξυλα κόβονται με αλυσοπρίονο θα πρέπει να κόβονται έτσι ώστε να είναι μερικά εκατοστά πιο κοντό από το άνοιγμα της σόμπας ή του τζακιού. Αυτό καθιστά πολύ πιο εύκολο να μπείτε στη σόμπα και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να χρειαστεί να κόψετε ξύλα σε μικρότερα μήκη αφού τα χωρίσετε και τα μεταφέρετε στο σπίτι.

Μέγεθος υπόστεγου καυσόξυλων

Τα περισσότερα σχέδια υπόστεγων καυσόξυλων έχουν σχεδιαστεί για να χτίσουν ένα υπόστεγο βάθους 4 ποδιών ή βάθους 8 ιντσών που θα επιτρέψει στο κορδόνι να στοιβάζεται σωστά μέσα. Τρεις σειρές των 16 κορμών θα δημιουργήσουν μια στοίβα πλάτους 4 ποδιών. Κατά την αγορά ξύλου πωλείται με το καλώδιο. Ένα καλώδιο έχει ύψος 4 πόδια, πλάτος 4 πόδια και μήκος 8 πόδια. Αυτό ισούται με 128 κυβικά πόδια.

Όταν επιλέγετε τα σχέδια του υπόστεγου για καυσόξυλα, βεβαιωθείτε ότι έχει επαρκή κάλυψη οροφής, ανοιχτό πλαίσιο δαπέδου για ροή αέρα και έχει το κατάλληλο μέγεθος για την ποσότητα ξύλου που θέλετε να αποθηκεύσετε.

Στοιχεία Σχεδιασμού Σχεδίων Υπόστεγων Καυσόξυλων

By admin